Byggnadsställningar Uppsala

Start // Byggnadsställning // Byggnadsställningar Uppsala

Proffs på byggnadsställning i Uppsala

Nybohov Ställning AB är en firma med lång erfarenhet och bred kunskap inom allt som rör byggnadsställningar. Vare sig man letar efter ställningar för fasadarbeten, takarbeten eller andra former av bygg- eller renoveringsprojekt tillhandahåller och monterar vi kvalitets-anordningar efter våra kunders behov och önskemål. Detta gäller oavsett om du söker hjälp för att du ska renovera, måla en villa, putsa en fasad, bygga/mura nyproduktion eller lägga plåt. Vi fixar utrustningen som du behöver.

Faktum är att varje enskilt projekt inom renovering och bygg kräver en byggnadsställning som unikt utformad efter det specifika syftet. Innan vi påbörjar ett arbete gör vi därför alltid en professionell bedömning om vilka ställningar som kommer att behövas för projektet. Vi medverkar ofta och gärna regelbundet under arbetets gång för att se till att kunden och byggarbetarna eller målarna alltid har den utrustning som de behöver. Nybohov Ställning ingår dessutom i många samarbeten med olika byggfirmor, och hjälper gärna privatpersoner att komma i kontakt med våra pålitliga och prisvärda partners.

Säkra byggnadsställningar i Uppsala

Många byggnadsarbeten och renoveringsarbeten på villor, fasader och i tak sker en bra bit ovanför marken. Dagens regelverk är tydligt – inga arbeten som sker på en höjd över 2 meter över marken får ske utan en säker byggnadsställning. Ställningen måste vara officiellt godkänd och erbjuda skyddsräcken och uppfartsled, och det är dessutom viktigt att anordningen sätts samman av personer som har genomgått en omfattande utbildning inom montering av ställningar. Om man bryter mot reglerna, och anlitar bekanta för att konstruera anläggning för utförande av arbete på en höjd över två meter, så betraktas man som arbetsgivare. Det innebär i förlängningen att man har ett juridiskt ansvar för de som utför arbetet, och därmed skadeståndsskyldig om en olycka inträffar.
Det är alltså oerhört viktigt att man förhåller sig till de regelverk som finns gällande byggnadsställningar. Så det säkraste är att ställa stegen åt sidan, ta upp telefonen och ringa en expert inom branschen som kan hjälpa till. I andra änden av telefonen svarar vi. Nybohov Ställning har erfarenheten och kunskapen som krävs för att tillhandahålla med modern och säker utrustning. Vi förfogar över och tillhandahåller både högkvalitativa ram- och spirställningar. Dessa anpassar vi efter kundens önskemål och utefter det syfte som ställningen ska användas i. Alltid med en säker arbetsmiljö som främsta mål.

Byggnadsställningar i Uppsala och ROT-avdrag

Idag finns det många förmåner för människor privat som vill utföra bygg- eller renoveringsprojekt. ROT-avdraget möjliggör nämligen för att privatpersoner att dra av så mycket som 50% av arbetskostnaden direkt när det är dags att betala fakturan. Det är inte bara förmånligt utan också väldigt smidigt. Det enda som krävs av personen i fråga är att hen uppger namn, bostadsadress, personnummer och fastighetsbeteckning. Uppgifterna tas hand om av oss på Nybohov Ställning, och vi sköter all kontakt med skatteverket för att underlätta processen.

Säkerhet och kvalitet

Hos oss prioriterar vi säkerheten framför allt. Alla byggnadsställningar som vi arbetar med når upp till Arbetsmiljöverkets kvalitetskrav. Vi håller också regelbunden kontakt med kunden för att säkerställa att allt står rätt till under arbetet. Dessutom utbildar och fortbildar vi vår personal så att de är legitimerade och uppdaterade på förändringar i branschen och regelboken.

Variation

Inget bygg- eller renoveringsprojekt är det andra likt, och detsamma gäller för våra byggnadsställningar. På Nybohov Ställning förser vi våra kunder med exakt de ställningar som de behöver för såväl stora som små projekt. Vissa mer komplicerade fasadprojekt kräver anordni

Samarbete

Vi arbetar med lösningar från några av de främsta byggnadsställningsföretagen i världen. I vår ställnings-arsenal syns erfarna och kompetenta varumärken som Layher, PERI UP och +8 Systemställningar. Nybohov samarbetar bara med bolag som delar vår inställning till säkerhet, och vars byggnadsställningar håller högsta möjliga kvalitet.

Våra byggnadsställningar i Uppsala

Vi på Nybohov Ställning arbetar bara med de allra bästa och säkraste ställningslösningar som går att hitta på marknaden. Oavsett om det handlar om mindre kunder och mindre projekt, eller om vi ska bistå med våra tjänster i ett mer storskaligt sammanhang. Vi kommer alltid att förse arbetet med högkvalitativa ställningar från branschens främsta.

Nybohov Ställning tillhandahåller med ett stort urval av byggnadsställningar i Uppsala. Lösningarna som ska passa för olika typer av arbeten, och vi erbjuder bland annat:

  • Intagsbryggor
  • Väderskyddstak
  • Skyltställningar
  • Fasadställningar
  • Hängställningar
  • Industriställningar

Layher byggnadsställningar

Layher är en av byggnadsställningsbranschens mest erfarna bolag. I snart 70 år har företaget försett små och stora byggnads- och renoveringsprojekt med mångsidiga ställningar av högsta möjliga kvalitet. Oavsett vad man ska utföra för arbete så kan man räkna med att Layhers kompletta produktutbud tryggar både resultat och säkerhet. De erbjuder byggnadsställningar, väderskydd, rullställningar, scen- och läktarsystem samt ställningssystem. Alla Layhers ställningssystem är konstruerade i stål och aluminium, för bästa möjliga hållbarhet.

Layher byggnadsställningar

Layher delar vår bestämda inställning till säkerhet, kopplat till byggnadsställningar. På företagets hemsida framgår det tydligt att kundens trygghet alltid prioriteras. De poängterar särskilt att man inte bör blanda deras originalkomponenter med andra tillverkares delar. Man förklarar detta genom att slå fast att inget system är starkare än den svagaste länken. För att Layher ska kunna garantera optimal bärighet och trygghet så måste ställningens alla komponenter vara i toppform.

Nybohov Ställning är stolta över samarbetet med Layher, och glada över att kunna erbjuda våra kunder i Uppsala marknadens bästa byggnadsställningar!

PERI UP

I år firar familjeföretaget PERI 50 år i byggnadsställningsbranschen. Företaget är idag en av de allra största tillverkarna av ställnings- och formsystem i hela världen, och de är särskilt kända för deras att producera och leverera anpassningsbara och smidiga ställningar för stora och små projekt. De är helt enkelt väldigt flexibla, och flexibiliteten känns igen i namnet på deras fasadställning PERI UP flex. Flex-ställningen är en mycket användarvänlig och smidig lösning som vi ofta brukar när vi får beställningar till projekt av lite svårare slag. Genom en relativt liten mängd konsoler och balkbeslag möjliggör ställningen för att även avancerade fasadarbeten ska kunna erbjuda en trygg arbetsplats för de som utför projektet.

PERI:s säkra byggnadsställningar för arbeten i Uppsala

För oss på Nybohov Ställning är det viktigt att våra samarbetspartners prioriterar säkerhet lika högt som vi gör. Därför är det glädjande att PERI:s modulställning uppfyller samtliga krav från Arbetsmiljöverket, samtidigt som företaget tar fullt ansvar för ställningsdimensioneringen. Det vill säga: De ansvarar för att deras ställningar är konstruerade på rätt sätt och för maximal säkerhet för alla inblandade. PERI UP Flex passar för alla typer av byggnader ända till Lastklass 6, och modulställningen möter alla krav på Europa standard EN 12810 och EN 12811

För att garantera trygga arbetsförhållanden har PERI ett antal säkerhetsgarantier gällande sina byggnadsställningar:

  • Alla arbetsplattformar som PERI tillhandahåller är heltäckta, och fria från luckor och annat som kan äventyra säkerheten.
  • Stålplanen i samtliga ställningar halksäker och perforerad yta samt integrerad lyftspärr.
  • Företagets anordningar är både säkra, snabba och lätta att montera upp. För att säkra monteringen av horisontaler finns “Gravity Lock”, vilket innebär att kilen automatiskt faller ner och låser när kilhuvudet placeras i rosetten.
  • PERI:s byggnadsställningar monteras alltid med skyddsräcke för bästa möjliga trygghet.

Vi är glada över att kunna erbjuda PERI:s byggnadsställningar i Uppsalasområdet!

+8 Systemställningar för arbeten i Uppsala

Företaget +8 Systemställningar har 30 års erfarenhet i branschen. De har ryktet om sig att erbjuda det mest snabbmonterade ställningssystemet på marknaden. Trots framgångarna är med sina lösningar så fortsätter +8 att ständigt utvecklas. Idag följer företaget upp med nyutvecklad teknik och design som enligt hemsidan är både snabbare, enklare, starkare, säkrare och tåligare – men fortfarande lika lätt!

På Nybohov Ställning är glada över att få arbeta med byggnadsställningar från +8 för arbeten i Uppsalasområdet. Deras lösningar är vida uppskattade på marknaden för sin lätthanterlighet, både vad gäller bygg och transport av materialet. Företaget delar naturligtvis, precis som övriga samarbetspartners, vår inställning till säkerhet gällande byggnadsställning.

Okunskap om väderskydd

Förekomsten av väderskydd på svenska byggen ökar. Fördelarna är många, men trots det finns det fortfarande en utbredd okunskap om metoden. Detta gör att många byggen, trots att de skulle behöva, avstår från att använda skyddsanordningar. För många människor är det ännu inte självklart vad den här typen av säkerhetsanordning innebär. Det beror delvis på att definitionen av vad det innebär inte är tillräckligt tydlig. Kunder kan uppleva att de inte vet vad de får för sina pengar. Ett ”väderskydd” kan egentligen handla om allt ifrån en simpel presenning till ett fullskaligt skydd. Skillnaden är förstås enorm. Definitionen av vad kunden får är alltså inte alltid glasklar, och det tycker vi är väldigt synd. Men trenden är på väg att vända! Nybohov Ställning är en stark bidragande faktor till attitydförändringen gentemot väderskydd i Uppsala. Vi är medvetna om att varje enskilt byggprojekt har unika behov. Därför är det otroligt viktigt att kunderna ska kunna vänta sig väderskydd som är specialanpassade för just deras arbete. När vi får uppdrag ser vi till att huvudsakligen förse kunden med två saker. 1. Högkvalitativt, anpassat och säkert skydd. 2. Rikligt med tydlig information om pris för arbetet och omfattning av arbetet. Genom att föra tydlig dialog med kunden både innan och under arbetets gång så undviker vi missförstånd. Det är en förutsättning för ett bra samarbete!

Vilka är vi?

Till den som är på jakt efter kvalitativa, säkra och smidiga väderskydd i Uppsala – Du har kommit rätt! Nybohov Ställning är en av de största leverantörerna av dessa anordningar i länet. Vi erbjuder byggnadsställningar och skydd för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt. Vi är helt enkelt proffs inom vårt område. Det är därför allt fler privatpersoner och firmor som behöver väderskydd i Uppsala kommer till oss.

Kundomdömen

Jag tog hjälp av Nybohov Ställning när jag skulle bygga nyproduktion våren och sommaren 2018. Eftersom jag var oerfaren kund av byggnadsställning så var jag först osäker på hur samarbetet skulle gå, men det visade sig snart vara väldigt lyckat och smidigt. Min initiala oro över att, vid sidan av själva bygget, behöva engagera mig även i ställningarna försvann nästan direkt när vi hade första kontakten. Sedan dess var det Nybohov-gänget som helt styrde skutan vad gällde byggnadsställningarna. De höll regelbunden kontakt med mig för att se att allt gick bra, vilket uppskattades starkt. Varken jag eller någon annan som byggde på huset kände oss någonsin osäkra på anordningarna. Det fungerade verkligen kanon hela vägen!

(Lukas, 32)

Jag driver en mindre byggfirma, och jag har anlitat Nybohov Ställning vid flera projekt som vi har utfört. De är helt enkelt bäst på byggnadsställning i Uppsala. Det fungerar alltid väldigt bra. Man kan koncentrera sig på det egna arbetet utan att oroa sig för att inte kunna leverera till kund eller för att olyckan ska vara framme. Beroende på hur litet eller stort projektet i Uppsala har varit har vi fått olika byggnadsställningar av företaget. Alla har varit säkra, och vi tvivlar aldrig någonsin på att vi ska känna oss trygga när vi står några meter över marken. Dessutom är personalen på Nybohov alltid väldigt trevliga och tillmötesgående, vilket inte är fallet hos många av deras konkurrenter. Man blir alltid nöjd, trygg och väl bemött. Det är vi glada för.

(Tommy, 50)

När jag först ringde Nybohov hade jag bara dåliga erfarenheter av byggnadsställnings-bolag i Uppsala i bagaget. För några år sedan tog jag hjälp av ett konkurrerande företag när vi skulle renovera fasaden på vårt flerfamiljshus. Tyvärr gick det då snett på alla sätt som det kunde. Det blev långt mycket mer kostsamt än vi först trodde. Det krånglade när företaget skulle hjälpa oss med ROT-avdraget. Och sist men inte minst råkade min man ut för en arbetsplatsolycka till följd av att det inte fanns något räcke. Katastrof! Men när vi nu har haft hjälp av Nybohov Ställningar har mitt förakt mot företag inom byggnadsställning i Uppsala avtagit helt. Vi blev nu bra bemötta. Vi fick en tydlig offert med vad priset skulle vara. ROT var inga som helst problem. Och byggnadsställningarna som företaget tillhandahöll oss med höll absolut högsta kvalitet. Vi är supernöjda!

(Jannice, 34)